Warning: fread(): Length parameter must be greater than 0 in /home/teatarhu/keletiizek.hu/system/library/cache/file.php on line 32Warning: fread(): Length parameter must be greater than 0 in /home/teatarhu/keletiizek.hu/system/library/cache/file.php on line 32 Quinoa - XXL magvak - Keleti Ízek
Tel.:+36 70 397 76 74
E-mail.:info@keletiizek.hu
Quinoa

Quinoa

Quinoa - QUINOA-XXL-01

XXL magvak 1.230 Ft XXL magvak 1.230 Ft

  • Modell: QUINOA-XXL-01
  • Elérhető: 10

Lehetséges választások

    1,230 Ft

    2459 Ft/kg

A quinoa az amarántok családjába tartozó virágos növény. Egynyári lágyszárú növény, amelyet elsősorban ehető magjai miatt termesztenek; a magvak gazdagok fehérjében, élelmi rostokban, B-vitaminokban és étkezési ásványi anyagokban, nagyobb mennyiségben, mint sok gabonában. A quinoa nem fű, hanem egy álgabona, amely botanikailag rokon a spenóttal és az amaranttal (Amaranthus spp.), és Dél-Amerika északnyugati részén, az Andok régióból származik. Először 5200–7000 évvel ezelőtt használták állatállomány takarmányozására, 3000–4000 évvel ezelőtt emberi fogyasztásra a perui és bolíviai Titicaca-tó medencéjében.

A növény nagy magasságban virágzik, és fehérjében gazdag magokat termel. Az Andok régióban szinte az összes termelést kis gazdaságok és egyesületek végzik. Termesztése több mint 70 országban terjedt el, köztük Kenyában, Indiában, az Egyesült Államokban és európai országokban. Az Észak-Amerikában, Európában és Ausztráliában megnövekedett népszerűségnek és fogyasztásnak köszönhetően a quinoa terményárai 2006 és 2014 között megháromszorozódnak.

Írj véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
    Rossz           Jó
Ellenőrző kód

Címkék: Quinoa, QUINOA-XXL-01, XXL magvak