Warning: fread(): Length parameter must be greater than 0 in /home/teatarhu/keletiizek.hu/system/library/cache/file.php on line 32Warning: fread(): Length parameter must be greater than 0 in /home/teatarhu/keletiizek.hu/system/library/cache/file.php on line 32 Chia mag - XXL magvak - Keleti Ízek
Tel.:+36 70 397 76 74
E-mail.:info@keletiizek.hu
Chia mag

Chia mag

Chia mag - CHIAMAG-XXL-01

XXL magvak 1.800 Ft

  • Modell: CHIAMAG-XXL-01
  • Elérhető: 10

Lehetséges választások

    1,800 Ft

    3599 Ft/kg

A chia mag a Salvia hispanica, a mentafélék (Lamiaceae) családjába tartozó virágos növény, amely Közép- és Dél-Mexikóban őshonos, vagy a rokon Salvia columbariae az Egyesült Államok délnyugati részén és Mexikóban. A chia magok oválisak és szürkék, fekete-fehér foltokkal, átmérőjük körülbelül 2 milliméter (0,08 hüvelyk). A magok higroszkóposak, áztatáskor tömegük 12-szeresét szívják fel a folyadékot, és nyálkás bevonatot hoznak létre, amely a chia alapú ételeknek és italoknak jellegzetes zselés textúrát kölcsönöz.

Bizonyítékok vannak arra, hogy a növényt az aztékok széles körben termesztették a Kolumbusz előtti időkben, és a mezoamerikai kultúrák alapvető tápláléka volt. A chia magokat kis mennyiségben termesztik ősi hazájukban, Közép-Mexikóban és Guatemalában, kereskedelmi forgalomba pedig egész Közép- és Dél-Amerikában.

Írj véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
    Rossz           Jó
Ellenőrző kód

Címkék: Chia mag, CHIAMAG-XXL-01, XXL magvak