Szerecsendió 250g

Szerecsendió 250g

Szerecsendió 250g - XXL014

XXL fűszerek 3.160 Ft

 • Gyártók: Boharat
 • Modell: XXL014
 • Elérhető: 10

Lehetséges választások

  2,985 Ft

  11938 Ft / kg

A szerecsendió a Myristica nemzetség számos fajának magja vagy őrölt fűszere. A Myristica fragrans (illatos szerecsendió vagy valódi szerecsendió) egy sötét levelű, örökzöld fa, amelyet két gyümölcsből származó fűszerért termesztenek: a szerecsendiót a magjából és a buzogányt a magtakaróból. Illóolaj és szerecsendió vaj kereskedelmi forrása is.

A Torreya nemzetséghez tartozó tűlevelűek, közismert nevén szerecsendió tiszafa, ehető magvak hasonló megjelenésűek, de nem rokonok a Myristica fragrans-szal, és nem használják fűszerként. Indonézia a szerecsendió és buzogány fő termelője.

Ha a szerecsendió-por a szokásos fűszerként való felhasználást meghaladó mennyiségben fogyasztja, allergiás reakciókat válthat ki, kontakt dermatitiszt okozhat, vagy pszichoaktív hatásai lehetnek. Bár a hagyományos gyógyászatban különféle betegségek kezelésére használják, a szerecsendiónak nincs tudományosan megerősített gyógyászati értéke. A szerecsendió (Myristica fragrans) egy aromás fűszer, amelyet gyakran használnak a konyhában, például süteményekben, desszertekben és fűszeres ételekben. Emellett számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik. Az alábbiakban bemutatom a szerecsendió hatékonyságát az egészségre vonatkozóan:

 1. Emésztési egészség: A szerecsendióban található vegyületek serkenthetik az emésztőenzimek termelődését és elősegíthetik az egészséges emésztést. Segíthet csökkenteni a puffadást, a gyomorégést és más emésztési panaszokat.
 2. Gyulladáscsökkentés: A szerecsendióban található gyulladáscsökkentő tulajdonságok segíthetnek enyhíteni a gyulladásos betegségeket, például az ízületi gyulladást és az izomfájdalmakat.
 3. Antibakteriális hatás: A szerecsendióban található vegyületek, például az eugenol és a szafrol, erős antibakteriális hatással rendelkeznek. Ezért segíthetnek a baktériumok elleni küzdelemben és hozzájárulhatnak a fertőzések megelőzéséhez.
 4. Szív- és érrendszer egészsége: A szerecsendióban található antioxidánsok, például a miriszticin, segíthetnek csökkenteni a szívbetegség kockázatát. A szerecsendió fogyasztása hozzájárulhat a koleszterinszint csökkentéséhez és az érrendszer egészségének javításához.
 5. Idegrendszeri támogatás: A szerecsendióban található bizonyos vegyületek, például a miriszticin és az elemicin, kedvező hatással lehetnek az idegrendszerre. Ezért a szerecsendió fogyasztása segíthet csökkenteni a stresszt, javítani az alvást és támogatni a hangulatot.

Fontos megjegyezni, hogy a szerecsendió hatékonysága az egészségre egyénenként változhat, és az eredmények függhetnek a fogyasztott mennyiségtől és az egyéni reakcióktól. A szerecsendiót általában biztonságos mértékben fogyaszthatjuk, de nagy mennyiségben vagy túlzottan gyakran történő fogyasztása esetén negatív hatások léphetnek fel. Fontos az ajánlott adagolás betartása és a mértékletesség.

Írj véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
    Rossz           Jó
Ellenőrző kód

Címkék: Szerecsendió 250g, Emésztési egészség, Gyulladáscsökkentés, Antibakteriális hatás, Szív- és érrendszer egészsége, Idegrendszeri támogatás