Olívaolaj extra szűz 0,75l

Olívaolaj extra szűz 0,75l

Olívaolaj extra szűz 0,75l - olaj006

Olajak 1.849 Ft

  • Modell: olaj006
  • Elérhető: 12
  • 3,800 Ft
  • 1,900 Ft

Az olívaolaj zöldessárga, jellemző illatú, kellemes, édeskés ízű, szoba hőmérsékleten folyékony növényi zsiradék.

Az extra szűz olívaolaj aromaanyagai révén leginkább közvetlen fogyasztásra alkalmas (például salátákhoz, majonézbe stb.), sütéshez a jellegtelen ízű és hőre bomló anyagoktól mentes finomított olívaolaj alkalmasabb.

Származási hely: Törökország

Az olívaolaj gazdag egészséges telítetlen zsírokban

Az olívaolaj az olajbogyóból, az olajfa gyümölcséből nyert természetes olaj.

Az olaj kb. 14% -a telített zsír, míg 11% -a többszörösen telítetlen, például omega-6 és omega-3 zsírsavak.

Az olívaolajban azonban a domináns zsírsav az egyszeresen telítetlen zsír, az olajsavnak nevezik, amely az összes olajtartalom 73% -át teszi ki.

A tanulmányok azt sugallják, hogy az olajsav csökkenti a gyulladást, és még jótékony hatással lehet a rákhoz kapcsolódó génekre.

Az egyszeresen telítetlen zsírok is nagyon ellenállnak a magas hőnek, így az extra szűz olívaolaj egészséges választás a főzéshez.

Összefoglaló: Az olívaolaj gazdag egyszeresen telítetlen olajsavban. Úgy gondolják, hogy ennek a zsírsavnak számos jótékony hatása van, és egészséges választás a főzéshez.

Az olívaolaj nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat

Az extra szűz olívaolaj meglehetősen tápláló.

Jó zsírsavain kívül szerény mennyiségű E és K vitamint is tartalmaz.

Az olívaolajat ugyanakkor erős antioxidánsok is töltik.

Ezek az antioxidánsok biológiailag aktívak és csökkenthetik a krónikus betegségek kockázatát.

Harcolnak a gyulladásokkal is és segítenek védeni a vér koleszterinjét az oxidációtól - két előny, amelyek csökkenthetik a szívbetegség kockázatát.

Összefoglaló: Az extraszűz olívaolaj antioxidánsokkal van ellátva, amelyek közül néhánynak erős biológiai hatása van.

Az olívaolaj erős gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik

Úgy gondolják, hogy a krónikus gyulladás olyan betegségek, mint a rák, a szívbetegség, az anyagcsere-szindróma, a 2. típusú cukorbetegség, az Alzheimer-kór, az ízületi gyulladás és még az elhízás vezető mozgatórugója.

Az extraszűz olívaolaj csökkentheti a gyulladást, amely az egészség előnyeinek egyik fő oka lehet.

A fő gyulladásgátló hatásokat az antioxidánsok közvetítik. Kulcsuk az oleokantál, amelyről kimutatták, hogy hasonlóan működik, mint az ibuprofen, egy gyulladáscsökkentő gyógyszer.

Egyes tudósok becslése szerint a 3,4 evőkanál (50 ml) extra szűz olívaolajban lévő oleokantál hasonló hatású, mint az ibuprofen felnőttkori adagjának 10% -a.

A kutatások azt is sugallja, hogy az olaj sav, a fő zsírsav olívaolajban, hogy csökkentik a fontos gyulladásos markerek, mint a C-reaktív protein (CRP).

Az egyik tanulmány azt is kimutatta, hogy az olívaolaj antioxidánsai gátolhatják egyes géneket és fehérjéket, amelyek a gyulladást okozzák.

Összefoglaló: Az olívaolaj tápanyagokat tartalmaz, amelyek legyőzik a gyulladást. Ide tartoznak az olajsav, valamint az antioxidáns oleocanthal

Az olívaolaj segíthet megakadályozni a stroke-ot

Az agyvérzést az agy véráramának zavara okozza, vagy vérrög, vagy vérzés miatt.

A fejlett országokban a stroke a második leggyakoribb halálok, közvetlenül a szívbetegség mögött.

Az olívaolaj és a stroke kockázatának kapcsolatát széles körben vizsgálták.

A 841 000 embernél végzett tanulmányok átfogó áttekintése szerint az olívaolaj volt az egyetlen egyszeresen telítetlen zsír forrása, amely csökkentette a stroke és a szívbetegség kockázatát.

Egy másik, 140 000 résztvevőből álló értékelésben az olívaolajat fogyasztók sokkal alacsonyabb a stroke kockázatának, mint azoknak, akik nem.

Összefoglaló: Számos nagy tanulmány kimutatta, hogy az olívaolajat fogyasztó embereknek sokkal alacsonyabb a stroke kockázata, amely a fejlett országok második legnagyobb gyilkosa.

Az olívaolaj védi a szívbetegségeket

A szívbetegség a leggyakoribb halálok a világon.

A néhány évtizeddel ezelőtt végzett megfigyelési vizsgálatok azt mutatták, hogy a szívbetegség ritkábban fordul elő a mediterrán országokban.

Ez kiterjedt kutatásokhoz vezetett a mediterrán étrenddel kapcsolatban, amelyekről kimutatták, hogy jelentősen csökkentik a szívbetegségek kockázatát.

Az extra szűz olívaolaj az étrend egyik legfontosabb alkotóeleme, többféle módon védi a szívbetegségeket.

Csökkenti a gyulladást, védi a „rossz” LDL koleszterint az oxidációtól, javítja az erek bélését és segíthet megelőzni a túlzott véralvadást.

Érdekes módon azt is kimutatták, hogy csökkenti a vérnyomást, amely a szívbetegségek és a korai halál egyik legerősebb kockázati tényezője. Az egyik vizsgálatban az olívaolaj 48% -kal csökkentette a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek igényét.

Több tucat - ha nem több száz - tanulmány azt mutatja, hogy az extra szűz olívaolaj hatalmas előnyökkel jár a szíve számára.

Ha szíve betegségben szenved, szívbetegségének családi anamnézisében vagy bármilyen más jelentős kockázati tényezőben szerepel, érdemes sok extra extra szűz olívaolajat felvenni az étrendbe.

Összefoglaló: Az extraszűz olívaolaj számos előnnyel jár a szív egészségére. Csökkenti a vérnyomást, megvédi a „rossz” LDL koleszterin részecskéket az oxidációtól és javítja az erek működését.

Az olívaolaj nem kapcsolódik a súlygyarapodáshoz és az elhízáshoz

Túlzott mennyiségű zsír fogyasztása súlygyarapodást okoz.

Számos tanulmány azonban összekapcsolta az olívaolajban gazdag mediterrán étrendet, amelynek kedvező hatása van a testtömegre.

Egy több mint 7000 spanyol főiskolai hallgató 30 hónapos tanulmányában a sok olívaolaj fogyasztása nem volt kötődik a megnövekedett súlyhoz.

Ezenkívül egy 187 résztvevővel végzett hároméves tanulmány szerint az olívaolajban gazdag étrend a vér antioxidánsok megnövekedett szintjéhez és a fogyáshoz kapcsolódik.

Összefoglaló: Az olívaolaj fogyasztása nem növeli a súlygyarapodás valószínűségét. A mérsékelt bevitel még a fogyást is elősegítheti.

Az olívaolaj leküzdheti az Alzheimer-kórot

Az Alzheimer-kór a leggyakoribb neurodegeneratív állapot a világon.

Az egyik legfontosabb jellemzője az úgynevezett béta-amiloid plakkok felhalmozódása az agysejteken.

Egy egerekkel végzett vizsgálat kimutatta, hogy az olívaolajban lévő anyag segíthet eltávolítani ezeket a plakkokat.

Emellett egy emberi tanulmány kimutatta, hogy az olívaolajban gazdag mediterrán étrend elősegítette az agy működését.

Ne feledje, hogy további kutatásokra van szükség az olívaolaj Alzheimer-kórra gyakorolt hatásáról.

Összefoglaló: Egyes tanulmányok szerint az olívaolaj leküzdheti az Alzheimer-kórt, de további kutatásokra van szükség.

Olívaolaj csökkentheti a 2. típusú cukorbetegség kockázatát

Az olívaolaj erőteljes védelmet nyújt a 2. típusú cukorbetegség ellen.

Számos tanulmány összekapcsolta az olívaolajat a vércukorszintre és az inzulinérzékenységre gyakorolt jótékony hatásokkal.

A randomizált klinikai vizsgálat 418 egészséges embernél nemrégiben megerősítette az olajbogyó védőhatásait.

Ebben a tanulmányban egy olívaolajban gazdag mediterrán étrend több mint 40% -kal csökkentette a 2. típusú cukorbetegség kockázatát.

Összefoglaló: Mind a megfigyelő, mind a klinikai vizsgálatok arra utalnak, hogy az olívaolaj és a mediterrán étrend kombinálva csökkentheti a 2. típusú cukorbetegség kockázatát.

Az olívaolaj antioxidánsai rák elleni tulajdonságokkal rendelkeznek

A rák a világ egyik leggyakoribb haláloka.

A mediterrán országok lakosságánál alacsonyabb a rák kockázata, és sok kutató szerint az olívaolaj oka lehet.

Az olívaolajban található antioxidánsok csökkenthetik a szabad gyökök által okozott oxidatív károkat, amelyekről úgy gondolják, hogy a rák egyik vezető mozgatórugója.

Számos kémcsőben végzett tanulmány kimutatta, hogy az olívaolajban lévő vegyületek harcolhatnak a rákos sejtekkel.

További kutatásokra van szükség annak meghatározásához, hogy az olívaolaj valóban csökkenti-e a rák kockázatát.

Összefoglaló: Az előzetes bizonyítékok arra utalnak, hogy az olívaolaj csökkentheti a rák kockázatát, de további vizsgálatok szükségesek.

Az olívaolaj segíthet a rheumatoid arthritis kezelésében

A rheumatoid arthritis egy autoimmun betegség, amelyet deformált és fájdalmas ízületek jellemeznek.

Noha a pontos ok nem tisztázott, immunrendszere véletlenül támadja meg a normál sejteket.

Az olívaolaj-kiegészítők javítják a gyulladásos markereket és csökkentik az oxidatív stresszt a rheumatoid arthritisben szenvedő egyéneknél.

Az olívaolaj különösen előnyösnek tűnik, ha halolajjal kombinálják, amely a gyulladásgátló omega-3 zsírsavak forrása.

Az egyik vizsgálatban az olívaolaj és a halolaj szignifikánsan javította a kézfogást, az ízületi fájdalmat és a reggeli merevséget rheumatoid arthritisben szenvedő embereknél.

Összefoglaló: Az olívaolaj segíthet csökkenteni az ízületi fájdalmakat és a duzzanatot a rheumatoid arthritisben. A jótékony hatások a halolajjal kombinálva jelentősen megnőnek.

Az olívaolaj antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik

Az olívaolaj számos tápanyagot tartalmaz, amelyek gátolhatják vagy elpusztíthatják a káros baktériumokat.

Ezek egyike a Helicobacter pylori, a gyomorban élő baktérium, amely gyomorfekélyeket és gyomorrákot okozhat.

A kémcsőben végzett vizsgálatok kimutatták, hogy az extraszűz olívaolaj e baktérium nyolc törzsével harcol, amelyek közül három rezisztens az antibiotikumokkal szemben.

Egy emberben végzett vizsgálat szerint a napi 30 gramm extra szűz olívaolajat elháríthatja a Helicobacter pylori fertőzést mindössze két hét alatt az emberek 10–40% -ánál.

Összefoglaló: Az extraszűz olívaolaj antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, és különösen hatékonynak találták a Helicobacter pylori ellen, egy olyan baktériumtípus ellen, amely gyomorfekélyeket és gyomorrákot okozhat.

Forrás: https://www.healthline.com/nutrition/11-proven-benefits-of-olive-oil#section10

Írj véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
    Rossz           Jó
Ellenőrző kód

Címkék: Olívaolaj