Warning: fread(): Length parameter must be greater than 0 in /home/teatarhu/keletiizek.hu/system/library/cache/file.php on line 32Warning: fread(): Length parameter must be greater than 0 in /home/teatarhu/keletiizek.hu/system/library/cache/file.php on line 32Warning: fread(): Length parameter must be greater than 0 in /home/teatarhu/keletiizek.hu/system/library/cache/file.php on line 32Warning: fread(): Length parameter must be greater than 0 in /home/teatarhu/keletiizek.hu/system/library/cache/file.php on line 32Warning: fread(): Length parameter must be greater than 0 in /home/teatarhu/keletiizek.hu/system/library/cache/file.php on line 32 Hogy csináljunk házi friss füge lekvár?

Hogy csináljunk házi friss füge lekvár?

15 June, 2021

Hogy csináljunk házi friss füge lekvár? Hogy csináljuk otthon pár lépéssel, egy igazán egyszerű füge lekvár  – kell hozza füge, cukor és citromlé, gondolom nem fog használni cukrot a receptbe, igaza van bármi más cukor helyettesítő is jó lehet, a füge lehet zöld, fekete vagy ha van esetleg maradék aszalt fügéje a törökországi útból az is jó lehet.

Személy szerint jobban szeretem a friss gyümölcsöket, de a gyerek miatt csinálom a hazai lekvárt, elég volt a mellé beszélésből.

Hozzávalók:

  • 1 kg zöld vagy fekete füge, darabolja fel,
  • 1,5 pohár cukor,
  • Négyed pohár frissen facsart citromlé,
  • fél pohár víz.
  1. lépés
  2. Akkor az első lépés, vágjuk a fügét darabokra, rakjuk őket egy serpenyőben és adjuk hozzá a cukrot, alkalmanként keverjük meg, körülbelül 15 percig, amíg a cukor többnyire fel nem oldódik, és a füge lédús lesz, hát igen az aszalt füge esetén rakjunk, még egy kis vizet hozza.

  3. lépés
  4. Most jöhet a citromlé és a víz, adjuk hozza, és addig forraljuk, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, Kis lángon pároljuk a füge lekvárt, fontos az alkalmi keverés, nem szeretnék éget lekvárt, addig amíg a gyümölcs megpuhul, és a folyadék vastagabb lesz, körülbelül 20 perc alatt megvan.

  5. lépés
  6. Na akkor lehet most kikanalazni a házi friss füge lekvárt egy üvegben, hagyva két ujjnyi helyett, zárjuk jól a üveget, pihentessük a lekvárt egy paplan alatt amíg szoba hőmérséklete lesz, a hűtőszekrénybe akár 2 hónapig eláll.