Warning: fread(): Length parameter must be greater than 0 in /home/teatarhu/keletiizek.hu/system/library/cache/file.php on line 32Warning: fread(): Length parameter must be greater than 0 in /home/teatarhu/keletiizek.hu/system/library/cache/file.php on line 32 Hogy csináljunk házi friss füge lekvár?
Tel.:+36 70 397 76 74
E-mail.:info@keletiizek.hu

Hogy csináljunk házi friss füge lekvár?

15 June, 2021

Hogy csináljunk házi friss füge lekvár? Hogy csináljuk otthon pár lépéssel, egy igazán egyszerű füge lekvár  – kell hozza füge, cukor és citromlé, gondolom nem fog használni cukrot a receptbe, igaza van bármi más cukor helyettesítő is jó lehet, a füge lehet zöld, fekete vagy ha van esetleg maradék aszalt fügéje a törökországi útból az is jó lehet.

Személy szerint jobban szeretem a friss gyümölcsöket, de a gyerek miatt csinálom a hazai lekvárt, elég volt a mellé beszélésből.

Hozzávalók:

  • 1 kg zöld vagy fekete füge, darabolja fel,
  • 1,5 pohár cukor,
  • Négyed pohár frissen facsart citromlé,
  • fél pohár víz.
  1. lépés
  2. Akkor az első lépés, vágjuk a fügét darabokra, rakjuk őket egy serpenyőben és adjuk hozzá a cukrot, alkalmanként keverjük meg, körülbelül 15 percig, amíg a cukor többnyire fel nem oldódik, és a füge lédús lesz, hát igen az aszalt füge esetén rakjunk, még egy kis vizet hozza.

  3. lépés
  4. Most jöhet a citromlé és a víz, adjuk hozza, és addig forraljuk, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, Kis lángon pároljuk a füge lekvárt, fontos az alkalmi keverés, nem szeretnék éget lekvárt, addig amíg a gyümölcs megpuhul, és a folyadék vastagabb lesz, körülbelül 20 perc alatt megvan.

  5. lépés
  6. Na akkor lehet most kikanalazni a házi friss füge lekvárt egy üvegben, hagyva két ujjnyi helyett, zárjuk jól a üveget, pihentessük a lekvárt egy paplan alatt amíg szoba hőmérséklete lesz, a hűtőszekrénybe akár 2 hónapig eláll.