
Vízek
Vízek - Alapanyagok
Vízek (840 Ft - 950 Ft )
Az illatos rózsavizet időről időre főzéshez és ételek ízesítéséhez használják és használják különféle receptekben. A rózsavizet a görög, libanoni és sok közel keleti konyhában használják.
Mary Hooper a Szirmok a hamuban című könyvében az 1666-os nagy tűzvészről kifejti, hogy a "rózsavíz" készítésének első lépése 3 vagy 4 teli rózsa összegyűjtése. Ezeket a rózsákat nyilvánvaló okokból semmilyen módon nem lett volna szabad mérgező növényvédő szerrel kezelni. Az egyik az, hogy vegyünk egy fél liter vizet, és tegyük egy serpenyőbe. Ezután óvatosan melegítsük fel a vizet a rózsákkal, ne hagyjuk felforrni. A rózsaszirmokat addig kell főzni, amíg átlátszóvá nem válnak. Ezt követően hagyja kihűlni a főtt rózsavizet. Ezután szitán csepegtessük le úgy, hogy a víz a rózsaszirmokon átmenjen. A kapott "rózsavizet" le kell hűteni. Az illatosított vizet ezután hűsítőszerként használják a testre és az arcra.
Rózsavíz 190ml Heera
A rózsavíz ízesített víz, amelyet rózsaszirmok vízbe áztatásával állítanak elő. Ez a rózsaszirom des..
840 Ft Nettó ára: 661 Ft
Rózsavíz 250ml Gourmet
A rózsát és a rózsavíz ősidők óta használták gyógyászati célokra, táplálkozási célokra és illatforrá..
635 Ft Nettó ára: 500 Ft