
Sushi
Sushi - Alapanyagok
Sushi (817 Ft - 1.961 Ft )
A sushi egy japán étel elkészített ecetes rizsből, általában cukorral és sóval, különféle összetevőkkel, például tenger gyümölcseivel, gyakran nyersen és zöldségekkel. A sushi stílusa és megjelenése igen változatos, de az egyik legfontosabb összetevő a „susirizs”, más néven shari vagy sumeshi.
A modern sushi feltalálója Hanaya Yohei volt, aki 1824 körül, az Edo-korszakban (1603–1867) találta fel a nigiri-zushit, a ma legismertebb szusifajtát, amelyben a tenger gyümölcseit kézzel préselt ecetes rizsre helyezik. Ez volt a chōnin osztály gyorsétterme az Edo-korszakban.
A sushit hagyományosan közepes szemű fehér rizsből készítik, bár barna vagy rövid szemű rizzsel is elkészíthető. Nagyon gyakran tenger gyümölcseivel készítik, mint például tintahal, angolna, sárgafarkú, lazac, tonhal vagy rákhús utánzat. Sokféle sushi vegetáriánus. Gyakran pácolt gyömbérrel (gari), wasabival és szójaszósszal tálalják. A daikon retek vagy a pácolt daikon (takuan) az étel kedvelt körete.
Sushi gyömbér 110g INAKA
Sushi gyömbér 110g INAKAÖsszetevők: gyömbér, víz, só, E621, E260, E330, aszpartam, E955, E202, E163S..
817 Ft Nettó ára: 643 Ft