
Savanyúság
Savanyúság -
Savanyúság ( - )
A <strong>savanyúság</strong> az élelmiszer tartósításának vagy eltarthatóságának meghosszabbításának folyamata sós lében végzett anaerob erjesztéssel vagy ecetbe merítéssel. A savanyitási eljárás jellemzően befolyásolja az élelmiszer állagát és ízét. Az így kapott ételt savanyúságnak nevezik, vagy a félreértések elkerülése végett páccal írják elő.
A savanyúság élelmiszerek közé tartoznak a zöldségek, gyümölcsök, húsok, halak, tejtermékek és tojás.
A jellemzően erősen savas, 4,6 vagy alacsonyabb pH-jú és magas sótartalmú pácoldatok megakadályozzák az enzimek működését és a mikroorganizmusok elszaporodását.
Fekete olívabogyó sós vízben 200g MARMARABIRLIK
Fekete olívabogyó sós vízben 200g MARMARABIRLIK..
744 Ft Nettó ára: 586 Ft
Jalapenyó paprika 170g Selin
Jalapenyó paprika 170gÖsszetevők: jalapenyo, víz, só, ecet, kálciumhidrát, nátriumbenzoátSzármazási ..
460 Ft Nettó ára: 362 Ft
Kapribogyó 180g Selin
Kapribogyó 180g Selin Összetevők: kapribogyó, víz, sóSzármazási hely: TörökországA kapribogyó D..
790 Ft Nettó ára: 622 Ft
Mini csípős paprika 170g Selin
Mini csípős paprika 170g SelinÖsszetevők: paprika, víz, só, ecet, kalciumhidrát, nátriumbenzoátSzárm..
460 Ft Nettó ára: 362 Ft